Sunday, September 16, 2018

Chiar ne putem vindeca singuri?


Cu totii am auzit despre homeopatie, insa acest sistem medical chiar se bazeaza pe abilitatea corpului de a se trata? Cu alte cuvinte, cele mai multe dintre practici presupun folosirea unor cantitati modice de plante, minerale sau alte produse naturale care pot ajuta in procesul de vindecare in anumite contexte. Cei care nu stiu, homeopatia a aparut in urma cu mai bine de doua secole in Germania, iar de atunci s-a extins considerabil in intreaga Europa si in Asia si Africa, mai putin in Statele Unite.

De exemplu, ceapa rosie este bine cunoscuta pentru faptul ca duce la lacrimarea ochilor, motiv pentru care este folosita adesea pentru tratarea alergiilor, fiind chiar foarte eficiente. O practica la care recurg multi medici specializati pe homeopatie este aceea de slabire a efectului puternic al produselor naturale prin adaugarea de apa sau alcool, iar printr-un amestec se obtin solutii despre care se spune ca sunt bune la toate. Unele dintre acestea sunt chiar mai puternice decat multe alte medicamente si se gasesc in diferite forme, de la creme, geluri, tablete, picaturi si nu numai.

Pentru diferite probleme
Adevarul despre homeopatie este ca pot fi tratate cateva probleme printre care alergiile, migrenele, depresia, artrita si nu numai, iar solutiile adecvate sunt puse in practica in functie de fiecare situatie in parte prezentata de catre pacienti. Nu trebuie omise nici ranile, zgaraieturile, durerile de cap sau de dinti, tusea, raceala, durerile in gat si nu nu numai. Totusi, este important ca pentru cele mai serioase afectiuni sa se apeleze la specialisti, fie ca vorbim de cancer, probleme cardiace si alte urgente. Totodata, este important de stiut ca tratamentele nu pot inlocui efectele vaccinurilor, astfel ca cei mici trebuie vaccinati in continuare pentru evitarea a nenumarate probleme de sanatate pe viitor.

Eficienta
Adevarul despre homeopatie este ca de-a lungul timpului au fost efectuate o multime de studii, iar majoritatea arata ca unele tratamente pot fi de ajutor, insa doar pentru situatiile nu foarte complicate. Cu siguranta efectul Placebo joaca un rol important in acest sens, insa este esential de inteles faptul ca homeopatia nu se aliniaza cu principiile medicinei.

Exista riscuri?
Din nou, au fost efectuate nenumarate studii in acest sens, iar cele mai multe atesta faptul ca homeopatia nu aduce efecte secundare, insa, bineinteles, la fel ca in toate cazurile, exista si exceptii, precum atunci cand tratamtenele folosite au in componenta o cantitate prea ridicata a unui ingredient activ.

Asadar, inainte de a urma un tratament homeopat este important sa fie consultat doctorul in prealabil pentru ca acesta sa isi dea sau nu acordul, in functie de situatia prezentata de catre fiecare pacient pentru a evita orice risc, in special in cazul copiilor care sunt mai sensibili.

No comments:

Post a Comment